fbpx

Присъствени курсове за деца и ученици

Състезателна математика 4 клас

Състезателна математика 4 клас

Admission Open

ШКОЛА ПО СЪСТЕЗАТЕЛНА МАТЕМАТИКА ЗА 4 КЛАС ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ В МАТЕМАТИЧЕСКИ ПАРАЛЕЛКИ 

Школата по състезателна математика  има за цел да създаде интерес на децата към състезателния тип задачи , да развие таланта им за справяне с логическите предизвикателства и да ги потопи в подкрепяща и спокойна сугестопедична среда, където да развиват уменията си. 


Стъпвайки на 16 годишния си опит с работа с деца в различни възрасти и подготовката им за различни състезания и изпити и разговаряйки с техните родители, ние идентифицирахме няколко основни проблема : 


1. Децата в началото се интересуват от решаването на задачите, но с напредването на школите техният интерес спада поради еднообразното провеждане на всяко занятие
2. Децата се отегчават от еднообразните задачи във всяка тема, тяхното еднотипно повтаряне и писането на огромно домашно в къщи върху същия тип задачи. Ако нещо не се разбере в момента, детето се чувства притеснено и отказва да работи в школата и в къщи
3. Децата губят интерес, защото им става скучно и извънредно отговорно подготовката и явяването на състезания. Липсва елемента на игра, удоволствие и любопитство за решаване на различни казуси
4. Страх от състезания 

Стъпвайки на тази обратна връзка, ние създадохве НОВА специална авторска програма, базирана на модела на Материка за обучение в  синхрон с дейността на мозъка за бързо възприемане на голямо количество материал. 
Използвайки методите сугестопедия и неформално учене, ние създадохме  специален курс по състезателна математика за кандидатстване в математически паралелки, в който се разглеждат състезателни теми, които подготвят децата за решаване на състезателни задачи. Методите предполагат за много кратко време да се възприеме няколко пъти по -голямо количество материал в сравнение със стандартните методи на преподаване в школите, който е поднесен по специфичен и много интересен начин. Попадайки в тази среда децата възприемат материала не само аналитично и логически , което за доста от тях се оказва трудно поради това, че все още нямат стабилни връзки в мозъка за сухи и аналитични разсъждения. Програмите по математика са разработени в унисон с това как работи мозъка , така че да се възприема по - леко и дълготрайно аналитичната и логическа математика. Нашите преподаватели са преминали специално обучение за създаване на креативна и мотивираща среда, в която децата да развиват увереност в собствените си сили и да се опитват да решават самостоятелно различни казуси . 
Единствено при нас в България авторските сугестопедични разработки на темите, използването на много допълнителни модели, сугестопедични игри и материали, създават предпоставка за усвояване на голямото количество материал без умора и с непрестанно желание у децата да участват.

Работят в спокойна атмосфера на класическа музика и изкуство.

Школата за 4-ти клас за кандидатстване в математически паралелки е създадена като допълнителна възможност за подготовка за олимпиади и състезания, за да се набере нужният брой точки за кандидатстване в МГ.


С ПОДКРЕПАТА НА ФОНДАЦИЯ "МАТЕРИКА" всички деца от групата се организират и се записват на всички състезания в град Варна и в страната.  Така нашите деца имат възможност да се изявяват и да участват в повече мероприятия.

Course Teacher (1 Teacher)

Стефка Петрова

Стефка Петрова

Математика

Офис Варна

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

+359 887 925757

office@materika.net

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

+359 886 936363

lozenetz@materika.net

© 2015 Materika Foundation. All Rights Reserved.

Search