fbpx
Вяра Николова

Вяра Николова

Математика

v.nikolova@materika.net

Mатематик, физик, сугестопедагог, обучител на преподаватели и разказвач на истории

Магистър по физика и математика, от 1996 – 2007 год преподава в държавни училища. Допълнителна професионална квалификация „Учител по Информационни технологии“ , 5 ПКС по математика.

Създава Център за образование „Материка“ през 2005 , с определена насоченост към подготовка да кандидатстване по математика след 7 клас . През 2006 година създава Фондация „Материка“ , чиято мисия е да подпомага развитието на образованието в България , подпомагане и развиване на талантите на деца, ученици и възрастни в различни области, подкрепа и развиване на иновативни методи на образование, онлайн и смесено обучение . От 2005 година в От 2007 година – сертифициран инструктор към ITCE – Златен партньор на Майкрософт , организира и води обучения за бизнес – потребители на Microsoft office и Microsoft Project. От 2008 създава и ръководи Център за професионално обучение към Фондация „Материка“, с който партнира за различни проекти към държавни и частни организации. През цялото време работи и като преподавател на деца 1-4 клас и тийнейджъри 5 – 7 клас.

През 2012 година се дипломира като сугестопедагог към Фондация „ Проф. д-р Гeорги Лозанов и д-р Евелина Гатева“ и оттогава прилага науката сугестопедията и неформалното обучение като основни методи за усвояване на различни науки и разкриване на резервния комплекс у деца и младежи. Има богат опит като обучител и в настоящия момент работи като сугестопедичен преподавател по математика за деца и тийнейжъри, прави методически разработки в приложението на тази методика за разработването на съдържането в различни класове по математика и други предмети. Основния и интерес е приложението на методиката в обучението по математика за по – бързо и лесно възприемане на материала, без умора и с интерес. 5 години провежда различни експерименти, като интереса е насочен основно към модел за работа по математика на деца 1 клас, продължителен модел 2-4 клас, приложение  в обучението 5 – 7 клас. Има създаден модел за обучение на състезателна математика, както и модел за изпреварващо обучение по математика за 7 клас – при подготовка за матура .

От 2015 година  води обучение на тема „ Създаване на креативна и мотивираща среда в обучението по математика“  на преподаватели по приложения на разработената  методика в обучението по математика. Има повече от 20 курса за обучение на преподаватели от различни градове в периода 2015 - 2022 година. 

 

Преподавател по математика

ОУ "Христо Ботев"

09/01/1996

 

09/01/1999

Преподавател по математика

ОУ "Св. св. Кирил и Методий"

 

Създател, Управител и Преподавател

Фондация Материка

11/01/2006

Офис Варна

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

+359 887 925757

office@materika.net

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

+359 886 936363

lozenetz@materika.net

© 2005 Materika Foundation. All Rights Reserved.

Search