fbpx

МАТЕРИКА СОФИЯ

Английски език

Английски език за деца и ученици


Може ли един курс по английски език да направи детето ви щастливо? И то да учи много по-бързо от традиционното темпо? С лекота и радост, без травми от учебния процес?

Езиковата култура е богатство и прозорец към света. Познанията по чужд език вдига бариерата на комуникацията между хората и открива много нови възможности. Ние, екипът на Училища „МАТЕРИКА", отчитаме нуждата от тези познания и предоставяме езиково обучение на най-високо ниво.

 

image

Образование и Сугестопедия

Екипът ни от квалифицирани преподаватели е разработил собствена методика за обучение, гарантираща високо ниво на преподаване. В нашето обучение използваме, както най-доброто от най-новото в разработките на чуждоезиковото обучение, така и метода на класическата сугестопедия - за разкриване на паметовите резерви и стимулиране на творчеството и креативността. Организацията на обучението по този начин позволява да се усвоява в пъти повече материал за по-кратко време без напрежение, умора и и приснение. Обучението е съпроводено с релаксиращ ефект, децата се чувстват свободни да избират, да участват с интерес в различните образователни игри и да развиват таланта си.

image

Годишно обучение по Английски език, в което използваме методите Сугестопедия и неформално обучение. Курсовете се предлагат в три нива. Децата се разпределят в съответните групи, според степента им на владеене на езика към момента:   

  • НТ 2  –  подходящ за деца 3 клас
  • WW1  –  подходящ за деца 4 – 5 клас  

Събеседванията за определяне на ниво и група ще се проведат преди детето да се включи към курсовете. Информация за началните дати можете да намерите по- надолу.  

Годишният курс по Английски Език в Училища „Материка“  е създаден специално за деца. Екипът ни от квалифицирани преподаватели работи по авторска методика за обучение, гарантираща високо ниво на преподаване. Използваме както подбрани подходи от най-новото в разработките по чуждоезиковото обучение, така и метода на класическата сугестопедия. 

Сугестопедията спомага пълноценното използване на естествените паметови резерви и стимулиране на творчеството и креативността. Организацията на обучението по този начин позволява да се усвоява в пъти повече материал за по-кратко време без напрежение, умора и притеснение. 

Занятията са съпроводени от релаксиращ ефект, децата се чувстват свободни да избират, да участват с интерес в различните образователни дейности и игри, както и да развиват талантите си. С преплитане на театър, класическа музика, рисуване и танци, часовете при нас запазват и подкрепят естествено желание и любознателност у всяко дете. 

***

 По време на курса:  

  • работим върху четирите основни езикови умения – четене, писане, слушане и говорене, надграждайки ги внимателно и естествено, съобразено с възрастта на децата. Това се случва посредством разнообразни граматически игри и дейности, диалози, дидактически песни, рисуване, четене на английски език и разиграване по роли; 
  • преподавателите ни, които са обучени на методите и ги прилагат активно в своята работа, използват специални сугестопедични разработки на уроците. Подава се по-голямо количество материал, но така подготвен, че бива възприет от децата лесно, спонтанно, с интерес, без стрес и умора; 
  • използваме сугестопедични разработки за бързо усвояване на техниката на четене на непознат текст на чужд език; 
  • предоставяме възможност за допълнителна индивидуална работа с всяко дете, в зависимост от неговите нужди; 
  • осъществяваме непрекъсната обратна връзка с родителите за напредъка на всяко дете; 
  • два  пъти годишно каним родителите на специални открити уроци- за да могат да се запознаят с начина по който учат децата и да станат част от техния напредък

 

 Учебна система :   

Използваме подбрана от нас система от помагала на National Geographic, покривайки и надхвърляйки критериите на МОН за материала през учебната година. Курсът е изцяло съобразен с интересите и уменията на учениците. Всеки комплект учебни помагала съдържа оригинален учебник и учебна тетрадка. Този комплект не е включен в цената и се заплаща допълнително.  

В цената на обучението е включена сугестопедична разработка на учебника, по която децата работят по време на часовете. Също така курсистите получават безплатни допълнителни материали по време на годишния курс.  

Преплитането на техниките на класическа Сугестопедия и неформално учене с учебниците, които предлагат видео материали, текстове за четене с разбиране, комуникативни упражнения за развиване на говорене и писане и упражнения, превръщат обучението в пълноценно и качествено преживяване.  

За допълнителна информация и въпроси относно организацията, програмата и записване за обучение през учебната 2024/2024 в Материка София - можете да изпратите запиване. Ние ще се свържем с Вас.


Офис Варна

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

+359 887 925757

office@materika.net

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

+359 886 936363

lozenetz@materika.net

© 2005 Materika Foundation. All Rights Reserved.

Search