fbpx

За нас

image

Кои сме ние
Училища Материка

Имало едно време.....
Така започват всички приказки. Нашата започна в далечната 2005 година, когато създадохме Образователен център „Материка" , различен от всички останали. Място, където творчеството и креативността се срещат и да учиш е преживяване, пълно със страст и усмивки.
Ние вярваме в безграничния потенциал на всяко човешко същество и разбираме, че не всички хора учат по един и същи начин. Затова преподаваме с усмивка, вплитайки успешно метода Сугестопедия в своята работа. Всеки ден вдъхновяваме нашите курсисти за разкрият своите възможности и да постигат мечтите си. Подкрепяме ги да се развиват и да обогатяват себе си, създаваме подходяща среда, в която да учат с радост, интерес, вдъхновение и усмивки. И се радваме заедно с тях!

image

Образование и Сугестопедия

От 2012 година „Материка" е партньор на Фондация „Проф. д-р Евелина Гатева и проф. д-р Георги Лозанов", като използваме метода Сугестопедия в курсовете за преподаване на чужд език за деца и възрастни, в курсовете по математика от 2 до 7 клас, в курсовете за подготовка за матура след 4 и 7 клас по математика, в курсовете за подготовка за матура след 7 и 12 клас по Бълг. език и литература. С голямо внимание прилагаме методиката в ранното чуждоезиково обучение и началната педагогика за деца, защото ученето с удоволствие, интерес и без стрес прави децата по-щастливи, по-спокойни и по–уверени в собствените си възможности.

image
Посланието на „Материка“ е Тайната на вдъхновението.

Коя е тайната... Може да бъде любовта, могат да бъдат децата, може да бъде всеки един от вас, когото подкрепяме в неговата уникална личностна изява – различна, индивидуална и специална...

Сугестопeдия, неформално учене, учене чрез преживяване. Това са трите посоки на образователен процес, който създадохме през 2005-та година, убедени че всичко се ражда на първо място с любов. Тези три посоки са ценни за екипа ни, защото всъщност заедно водят до центъра на магия, която наричаме „Материка“.МАТЕРИКА
 е 17-годишно вдъхновение. Толкова години вече заставаме отвъд консерватизма в образованието, което фокусира учебния процес единствено върху резултата. Ние вярваме, че ученето е процес и растеж. Вярваме, че ученето е талантът на всяко дете или на всеки възрастен да разкрива своя свят през цялата индивидуалност, която носи. В „Материка“ учим нови знания, учим как функционално да прилагаме тези знания на практика, учим се взаимно един друг в доверие, учим се да работим в екип. Вярваме, че всеки курсист на „Материка“ знае какво може и как да постигне резултати в придобито и развито знание. Тази вяра е стойност за всяко дете. Или за всеки възрастен.

Защо работим в групова среда ... Ние не учим персонално. Всеки от нас пораства в учебния процес, трупайки знание и чрез опита на другите. Собственият ни мироглед се превръща в светоглед, когато допуснем до своя свят и света на хората до нас. Убедени сме, че най-ценно е човешкото отношение, което се създава в група. Умението да се свързваш с останалите чрез емоционалните преживявания ще бъде качество на бъдещето.

Защо учим през игра... Независимо дали рисуваме, пеем, смятаме, говорим, спорим или събираме цветя в градината – зад всяко действие откриваме магия. В „Материка“ работим с цялата емоционална палитра, която притежаваме. Тя носи в пъти по-голямо количество умствен ресурс от краткотрайната ни памет. А емоцията, знаете, помни през емоция. Ето защо учим, играейки. Играта е свободата да изразяваме себе си, да се свързваме с другите, да бъдем екип, да постигаме резултати и да споделяме успехите си.

МАТЕРИКА е вдъхновение, вяра, любов, удоволствие, желание, резултат, споделят за нас децата и техните родители. Всички тези думи, толкова ценни в историята на нашия образователен център, разказват процеса на учене такъв, какъвто пожелахме да бъде; такъв, какъвто го създадохме заедно и с вас.

 

МАТЕРИКА

0
годишен опит в организирането на обучителен процес
0
годишен опит в прилагането на учебния модел на Материка
0
и повече обучавани ученици

Нашият Екип
Мениджъри

Вяра НиколоваСЕО, Управител на Фондация Материка
Невена ТрендафиловаОфис мениджър Варна
Теодора НиколоваОфис мениджър Варна
Дарина ДамяноваОфис мениджър София

Адрес

бул. "Мария Луиза" 28
Варна, 9000, България

Работно време

Понеделник - Петък ( 8:30 - 20:00 )
Събота - Неделя ( 9:00 - 17:00 )

Телефони

+359 887 925757
+359   52 828228

Офис Варна

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

+359 887 925757

office@materika.net

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

+359 886 936363

lozenetz@materika.net

© 2005 Materika Foundation. All Rights Reserved.

Search