Новини & Блог

 

 

 

Първи клас и светът на науката 

Тази година единодушно с колегите от детския център си поставихме годишната цел да развиваме личностите на децата и техния интелект. За целта всеки от тях си избра и подготви годишна тема, чрез която въвежда много нови неща през приказна история . Представяме Ви първата от тях, която се изпълнява в 1 клас , водена от прекрасната ни Ефи Ковачева 

 

 

Днес с първокласниците от Детски център "Материка" стартирахме нашата нова програма "Наука и вълшебства".

 В продължение на 20 седмици ще се потопим в света на физиката, астрономията, математиката в търсене на изгубените ръкописи на Архимед.

Научаваме , кои са простите механизми, които са в основата дори на най-съвременните апаратури.

Разбираме  защо могат да плават големите кораби, а едно малко стъклено топче, например, не може да плава.

Търсим  отговори на много въпроси, свързани с числата, Космоса, геометричните фигури, валчестите и ръбестите тела...

Сами конструираме системи за повдигане и преместване на тежки предмети, различни детски играчки, включително плаващи и летящи ...

И  научаваме много неща, забавлявайки се.

Помага ни  Деми-Вълшебницата, която е дошла при нас ча-а-к от Сиракуза - градът в който е роден и живял един от най-великите учени на всички времена Архимед

 

 

Скъпи родители,

С удоволствие отбелязваме началото на учебната 2018 / 2019 година  по Английски език в Материка. Започваме през последната седмица на месец Септември (25.09 – 30.09), съгласно утвърдените графици на групите.

Тъй като 22, 23 и 24 .09. са празнични дни , тогава не сме предвидили занятия. 

24.09 ( понеделник) е празничен (почивен) ден.

Групите, които работят в дни понеделник и сряда ще имат първо занятие на 26.09 (сряда).

Очакваме децата с нетърпение и сме им подготвили нови, още по - интересни игри и истории, с които бързо ще навлязат в спецификата на материала и ще усъвършенстват уменията и знанията си по Английски език. 

 

Екипът на УЦ Материка пожелава успешна нова учебна година на всички деца и родители!


 

 

А какво се случва с нашите първокласници ? 

Те са първи клас, с тях сме заедно от почти 3 месеца. Всеки ден преоткриват ученето на нови неща, освен задължителното домашно от училище, което подготвят . 

Науката и математиката ни са част от допълнителната програма за тях в Детския център, част от годишната програма за деца "Наука и вълшебства", създадена от  учителка им  Ефи Ковачева. 

Светът на числата и откриване на скрити неща ги е завладял напълно и те с интерес смятат големи числа :) 

За сега са овладели събиране и изваждане без преминаване и заемане, но скоро и това ще стане. Но пък числата са с 22 цифри 

 

 

 

 

Децата обичат предизвикателствата, адаптирани за тяхната възраст и място, където подкрепени от учителите си, достигат нови върхове. С безрезервната подкрепа на Eftimiya Kovacheva

 

 

   

 

Мили родители ,

ние в Център за образование „МАТЕРИКА“ сме в усилена подготовка за стартиране на новата 2018-2019 учебна година .

Резултатите от предните учебни години показаха, че разработването и следването на авторска методика, вдъхновена от методите сугестопедия и неформално учене дават прекрасен резултат. Това ни дава увереност да продължим  поетия от нас път. 

smART like me или  ИЗКУСТВОТО ДА УЧИШ !

 

Вече стартирахме записването по Английски език за новата учебна 2018 / 2019 година убедени, че език се учи с вдъхновение и любов, с подкрепа и много, много материал подаден и усвоен с лекота.

Създадохме авторски образователен модел, вдъхновен от методите сугестопедия, неформално учене и учене чрез преживяване,  с който организираме образователен процес, насочен към детето и разкриване на неговия потенциал.

С много общуване изцяло на английски език,  потопени в интересния свят на специални истории, в които участват през цялата година,  с различни граматически, лексикални и ролеви игри и проекти, децата усъвършенстват знанията и уменията си, стават уверени в своите възможности и създават много нови приятелства.

Създаваме спокойна и добре организирана среда на обучение, където професионално подготвения преподавател създава условия  учениците да възприема знанието с лекота и по начин, най- близък до тяхната същност.

Обогатяваме часовете с много допълнителни материали,  изготвени спрямо принципите и законите на сугестопедията. Създаваме красиви истории, които завладяват вниманието на децата, потапят ги в интересния свят на героите и подават голямо количество знание, които след това се разработват по време на часовете чрез граматически игри, лексикални и ролеви игри, специално адаптирани граматически песни за по - бързо усвояване на граматиката и използването и в живото общуване. 

Разговорите по време на часовете се водят изцяло на Английски език, като децата са подкрепяни без страх да комуникират свободно. 

Преди да запишем детето в някоя от групите, то преминава безплатено интервю - събеседване с преподавателя, на което се установява неговото ниво на владеене на езика и се предлага най - подходящата група за него. 

За да запазите час за интервю, моля обадете се на тел. 0887 92 57 57 или 0 52 82 82 28 

_______________________________

" Когато светът дойде при теб. " 

© 2015 Materika Foundation. All Rights Reserved.