fbpx

Вече мога да чета и пиша

Вече мога да чета и пиша

"ВЕЧЕ МОГА ДА ЧЕТА и ПИША ” е курс за ранно ограмотяване и ускорено обучение по четене и писане по методиката на професор Лозанов, акредитирана от ЮНЕСКО през 1978 год като най- хуманния метод за обучение .Обучението е за деца в предучилищна възраст / 6-7 год / 

#Курсът се провежда всеки делничен ден по 3 уч.ч от 10 до 11.45 часа. 
1 модул - "Вече мога да чета " - 39 уч.ч
2 модул - "Вече мога да пиша " - 15 уч.ч

По метода на Класическата Сугестопедия децата могат да се научат да четат, без да е необходимо бавно да учат буква по буква. По стените има закачени табла - украшения, на които има думи, разкриващи цялата азбука. Под формата на различни игри и дидактически занимания , с много интерес, децата се научават да четат първо думите от таблата, след това и други думи. С игри, класическа музика и приказки те научават буквите и думите по лесен и забавен начин. Четат "Сугестопедичния буквар" на д-р Лозанов и допълнителните адапционни четива. Писането започва малко след като са започнали да разпознават и четат думите, но съвсем естествено, без фиксация на отделните елементи, чертички и т.н. Това позволява по лек и интересен начин децата да възприемат в цялост и да изписват всички букви от азбуката печатно и ръкописно. 

Ние в „Материка“ създаваме приятна и хармонична атмосфера, където децата могат да учат и творят на спокойствие. Средата подкрепя развитието на скрития им потенциал, като създава спокойствие и увереност, без неприятни усещания, свързани с ученето. Създава се прекрасно и позитивно отношение към предстоящия учебен процес. 

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ПРОГРАМАТА


За всички деца на възраст 6 и 7 години, на които предстои да бъдат в първи клас. 

 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 

от 13 дни, по 3 учебни часа  от 10 ч - 11.45 ч . всеки делничен ден .

Тази година предоставяме възможност децата , които искат да се присъединят към целодневната ни програма за предучилищна. 

 

ЦЕНА 

модул "Вече мога да чета " - 260 лв

модул "Вече мога да пиша " - 90 лв /само за деца, преминали модула "Вече мога да чета " /  

© 2005 Materika Foundation. All Rights Reserved.