fbpx

Новини & Блог

 

Ние имаме супер сили, а Вие ?

Ако питате децата от школата по Състезателна математика за втори клас кои са супер силите им, те с радост ще ви разкажат за тях. Защото да учиш математика не е само решаване на задачи.  Това  е страст, любов и желание да се справяш с интересни и понякога трудни неща. Ние в „Материка“ владеем суперсилата да превръщаме всяко учене в незабравимо преживяване !

Историята започва в школите всяка неделя преди обед. Децата с интерес следяха развитието на историята а малкото момиченце Стефи и неговото приятелче Фифи, което тръгна да пътешества. И децата, заедно с него , направиха своето прекрасно пътешествие из Триъгълния град, а след това се пренесоха и в Правоъгълния град. И постепенно, овладявайки математическия материал и решавайки задачи от състезанията „Акад Попов“ – Шумен, Майските математически празници и Пролетния кръг на „Математика без граници“ те овладяха 3 супер сили – наблюдателност, никога да не се отказват въпреки трудностите и да откриват нови неща  .

 

споделят идеите си без притеснение, както и да учат от всяка ситуация. Нашият екип е специално обучени на методите сугестопедия, учене чрез преживяване и превръщаме часовете по състезателна математика в истинско удоволствие. Преминавайки през различни моменти, преживявайки задачите в различни ситуации, проследявайки пътя и на героите от разказите, децата учат всички нови неща с лекота и решават задачите с интерес. Имаме специални авторски разработки, създадени от екипа на „Материка“  - Вяра Николова и Стефка Петрова.

Ако искате и Вашето дете да се докосне до вълшебния свят на математиката в „Материка“ присъединете се към нашата Академия по състезателна математика – присъствено или онлайн през лятото и през следващата учебна година .

За записване за лятната АКДЕМИЯ ПО СЪСТЕЗАТЕЛНА МАТЕМАТИКА 

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=tggCvLpE60636y098e4WKOfm7biuPB5BgLVULxIPVxNURFJHMTBZTE1JQkxQSU0wSFdZVUZPUDY3Ty4u

 

За записване за следващата учебна година 

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=tggCvLpE60636y098e4WKOfm7biuPB5BgLVULxIPVxNUNVVaMlNQTE5CSU5SVTJQM0UwRDJRSlRBTS4u

 

Уважаеми родители,

На 01.11.2019 г. /петък/ образователен център „Материка“ празнува своя 14-ти рожден ден!

14 години, в които не спираме да надграждаме себе си и да покоряваме заедно нови върхове, за да Ви предложим най-качествените образователни услуги.

Благодарим Ви за гласуваното доверие!

В тази връзка искаме да Ви уведомим, че в периода 01.11 - 03.11.2019 /петък, събота и неделя/ образователен център „Материка“ ще бъде в кратка пауза.
През съответните дни няма да се провеждат учебни занятия.
Тази пауза е предвидена в годишния учебен план на школите.

Желаем Ви прекрасни почивни дни!

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОВЕДЕНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА ОТКРИВАНЕ НА МАТЕМАТИЧЕСКИ ТАЛАНТИ " МАТЕРИКА" 

 

Тази година за първи път състезанието се проведе едновременно в градовете Варна и Бургас. Класиранията са изведени в два различни протокола за всеки град.

 

Резултати за град ВАРНА 

  

Резултати за град БУРГАС

 

Всички, които искат да видят работите на децата си в град Варна, биха могли да го направят на 29.05. - сряда от 17,00 - 18,30 ч  в присъствието на преподавател по математика, проверяващ работите от състезанието. 

 

С подкрепата на Фондация "Материка" тази година децата, явили се на състезанието получават възможност да ползват 20% намаление от таксата в тазгодишната " Академия за състезателна математика" . 

 Предвидени са предметни награди на първо , второ и трето място за всеки клас , както и ваучери за отстъпка при ползването на образователни услуги по математика за предстоящата учебна година както следва :


• за 1 място –Златен медал и Специалната награда на „Материка" . Ваучер за ползване на 15 % отстъпка от годишната такса на обучението по състезателна математика през предстоящата учебна 2019 / 2020 год

• за 2 място – Сребърен медал и предметна награда ,  Ваучер за ползване на 10 % отстъпка от годишната такса на обучението по състезателна математика през предстоящата учебна 2019 / 2020 год 
• за 3 място - Бронзов медал и предметна награда ,   Ваучер за ползване на 10 % отстъпка от годишната такса на 
обучението по състезателна математика през предстоящата учебна 2019 / 2020 год  

 

Задачи и критерии за 1 клас 

Задачи и критерии за 2 клас 

Задачи и критерии за 3 клас 

Задачи и критерии за 4 клас 

 

Достъпът  до задачите и критериите от състезанието ще бъде от 28.05.2019 до 3.06.2019 год. 

 

 

Благодарим от сърце на всички участници и на техните родители за доверието !

_________________________________

Офис 1

Варна

бул. "Мария Луиза" 28

+359 887 925757

office@materika.net

Офис 2

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

+359 882 953535

office2@materika.net

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

+359 886 936363

lozenetz@materika.net

© 2005 Materika Foundation. All Rights Reserved.