fbpx

Математика

Математика

„За красивото има място и в математиката… Математиката също има своите триумфи на творческо въображение, свои красиви теореми, свои доказателства и процеси, чието съвършенство на формата ги е направило класически. Онзи, който не може да види поезия в математиката, трябва наистина да е „практичен“ човек.“  У. Уайт

Ние, от Училища МАТЕРИКА вярваме в красотата на математиката и сме приели за своя мисия да предадем обичта си към нея и на своите ученици.  Използвайки метода Сугестопедия, успешно разкриваме паметовите резерви и стимулираме творчеството и креативността у всеки наш ученик. С помощта на нашите сугестопедагози и дипломирани Магистри по математика, курсистите усвояват в пъти повече материал за по-кратко време без напрежение, умора и притеснение, а с желание и любов към материята.

image

Образование и Сугестопедия

За първи път в България в обучението по математика се използва метода Сугестопедия за разкриване на паметовите резерви и стимулиране на творчеството и креативността. Организацията на обучението по този начин позволява да се усвоява в пъти повече материал за по-кратко време без напрежение, умора и и приснение. Обучението е съпроводено с релаксиращ ефект, децата се чувстват свободни да избират, да участват с интерес в различните образователни игри и да развиват таланта си.

image

Видове курсове/школи/ по математика

Школата има за цел да допълни и затвърди новите знания придобити в училище и решаване на допълнителни задачи, които развиват въображението и логическата мисъл на учениците.

Работа стестове, решаване на логически задачи, усвояване на нови типове задачи, обучение чрез казуси - това е малка част от амбициозната програма на Центъра, по която работим и развиваме интелекта на учениците

Групата за състезателна математика се подготвя по допълнителни методика, включваща изцяло техники за решаване на състезателни задачи. 

Защо да изберете нас?
Разполагаме с квалифицирани преподаватели, които се усъвършенстват и обучават всяка година.

Предлагаме най-новите разработки за решаване на състезателни задачи.

Осигуряваме безплатно всички необходими тестове, допълнителни листи със задачи и необходими помагала.

С финансовата подкрепа на Фондация "Материка" осигуряваме :

  • заплащане на таксата за участие във всяко състезание - общинско, регионално, национално
  • безплатни допълнителни часове за подготовка за състезанията
  • поемане на пътните разходи, ако състезанията са извън Варна
  • много материали за специализирана подготовка
  • онлайн достъп до Виртуалното училище на Материка

Обучението в школата е предназначено за всички ученици, които искат да се представят отлично на предстоящите изпити след 7 клас. В школата се обръща внимание на системно усвояване на текущия материал, който се надгражда с допълнителни материали, разработени от колектива на Учебния център и постоянна обратна връзка за степента на усвояване, чрез решаване на самостоятелни тестове. Специално внимание в курса на обучение се обръща на задачите с отворен отговор, които носят и по- голям брой точки на изпита. Традиционно те затрудняват по - голямата част от учениците и за да се справят, се изискват задълбочени знания по материала и формиране на специфични умения за описване на решението.

Офис 1

Варна

бул. "Мария Луиза" 28

+359 887 925757

office@materika.net

Офис 2

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

+359 882 953535

office2@materika.net

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

+359 886 936363

lozenetz@materika.net

© 2005 Materika Foundation. All Rights Reserved.