fbpx

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ПО СЪСТЕЗАТЕЛНА МАТЕМАТИКА

АКАДЕМИЯТА ПО СЪСТЕЗАТЕЛНА МАТЕМАТИКА има за цел да създаде интерес на децата към състезателния тип задачи, да развие таланта им за справяне с логическите предизвикателства и да ги потопи в подкрепяща и спокойна сугестопедична среда, където да развиват талантите си. 

КАК УЧИМ МАТЕМАТИКА

Лятната академия е двуседмичен интензивен специализиран курс , в който се разглеждат  определен брой  състезателни теми, включени в съответното ниво.  Използвайки методите сугестопедия и неформално учене, децата научават по–голямо количество материал за по–кратко време и развиват умения да решават състезателни задачи.
Децата възприемат материала не само аналитично и логически, което за доста от тях се оказва трудно поради това, че все още нямат стабилни връзки в мозъка за сухи и аналитични разсъждения. Програмите по математика са разработени в унисон с това как работи мозъка, така че да се възприема по-леко и дълготрайно аналитичната и логическа математика.

  
Авторските сугестопедични разработки
 на темите, използването на много допълнителни модели, сугестопедични игри и материали, създават предпоставка за усвояване на голямо количество материал без умора и с непрестанно желание у децата да участват.
 
                   


Работят в спокойна атмосфера на класическа музика и изкуство. Учат без стрес, умора и страх от грешки и постигат високо ниво на академично знание и умение.

 

СЪСТЕЗАТЕЛНИ ТЕМИ

Програмата включва състезателни теми, които се развиват за кратко време.

 

РАЗРАБОТВАНЕ НА ЗНАНИЯТА И УМЕНИЯТА

След като се подаде съдържанието, то се активира с много математически модели и преживяване на ситуациите. Програмата включва и създаване на умения за логическо и последователно мислене, техники за креативно и различно откриване на трудни решения.

Моделът, по който се разработват темите е авторски, базиран на методите сугестопедия и учене чрез преживяване. Комбинират се знания за решаване на състезателна математика и използване на компютърно моделиране.

Допълнителни умения

fas fa-trophy

КРЕАТИВНОСТ

С много и различни дейности предлагаме на децата нови задачи и провокираме креативно мислене да намират нестандартни решения

fas fa-user-graduate

ОБЩУВАНЕ И УВЕРЕНОСТ

Подкрепяме децата да предлагат решения и да обсъждат спокойно различните гледни точки. Подкрепяме ги да се изразяват и да осмислят грешките, без да формират страх от тях, за да добият увереност да опитват и търпение да се справят с трудните задачи.

fas fa-user-friends

ЕКИПНОСТ

Децата участват в групови и самостоятелни дейности . Те работят в големи и малки групи, в които се учат да общуват, да си помагат, да споделят и да работят в екип при решаването на определени отборни състезателни задачи.

ЕКИП

Екипът от преподаватели има изключително високи постижения при подготовката на децата за различни състезания, като създава у тях усещането, че могат да се справят с трудните задачи и събуждат желание да се занимават с решаването на различни математически казуси с интерес и удоволствие.

МАТЕРИКА

0
годишен опит в организирането на обучителен процес
0
годишен опит в създаването на летни програми, които превръщат ученето в удоволствие
0
и повече участници в летните ни приключения

За допълнителна информация и въпроси относно организацията, програмата и записване в Лятната академия - можете да изпратите запиване. Ние ще се свържем с Вас.


Адрес

ул. "Плана планина" 1
ж.к. Лозенац, София, България

Работно време

Понеделник – Петък (8:30-18:30)
 

Телефони

+359 886 936363

Офис Варна

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

☎️ +359 887 925757

✉️ office@materika.net

Facebook

Instagram

Youtube

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

☎️+359 886 936363

✉️ lozenetz@materika.net

Facebook

Instagram

Youtube

Search