fbpx

Английски език
за деца 1 - 3 клас

Pre Movers

НИВО PRE MOVERS - ЗА УЧЕНИЦИ НА 9 - 10 ГОДИНИ

Програмата Pre Movers е за ученици на възраст 9 - 10 години, които имат предишен опит с изучаване на английски език. Нивото Pre Movers представлява средното детско ниво на владеене на английски език, съгласно класификацията на Университета на Кеймбридж, и е равно на ниво А1 от Общата европейска езикова рамка.

Това ниво е подходящо за ученици от 3-ти и 4-ти клас, които вече разбират основните граматически правила и разполагат с основен речников запас. Програмата цели развитието на всички езикови умения - разбиране на устно изказване, четене, писане и устно изразяване. Тематиката е подбрана според интересите на учениците и им предоставя възможност да споделят свои опити, предпочитания и умения.

В учебната система "Super Minds 3" учениците се впускат в замък, където се срещат с пътешествениците Бен и Люси и се присъединяват към тях в търсенето на съкровища, следвайки пътеводителните знаци. Тази система насърчава творчеството и въображението на учениците чрез ролеви игри, дискусии и писмени упражнения, които ги насърчават да разберат по-дълбоко смисъла на историите. Те също така учат да показват постоянство, да се грижат за околната среда и да се помагат един на друг в процеса на обучение.

Alt Text

Обучение по Английски език по специална авторска система - базирана на учебници на Кембидж и  обогатена с методите сугестопедия и неформално обучение за разкриване на резервния комплекс на децата и развитие на талантите им.

Обучението се провежда присъствено в залите на Материка и/или се осъществява чрез комбиниране на синхронно и асинхронно обучение в електронна среда - дистанционно (Online).

Продължителност:
от септември до юни по предварително изготвен график, съобразен с почивните дни и ваканциите.

Хорариум: 120 посещения - 90 учебни часа (учебният час е с продължителност 40 мин)

Посещения
: веднъж седмично по 3 уч. часа или два пъти седмично по 1,5 уч. час. Занятията провеждани в делнични дни са съобразени със смените на децата в училище и са дублирани - в предиобедните часове преди или в следобедните часове след училище.

Учебната програма включва 9 урока, всеки с обем от 12 страници. След приключване на всеки урок, учениците провеждат задълбочен преглед и проверка на наученото досега. Елементите, които съставят всеки урок, се изграждат по следния начин:

 • В началото на урока се представя основната тема чрез 3D презентация, която насочва учениците към новата лексика и граматика.
 • Включена е игра, целяща упражнение на новата лексика.
 • Два раздела за граматика предлагат разнообразни задачи и упражнения, насочени към приложение на новите думи и граматични правила.
 • По време на слушането на забавната песен, учениците имат конкретна задача.
 • Всеки урок включва история за Откривателите, която представя разнообразни теми за дискусия и насочва към специфичната фонетика на звуците.
 • Разделите за изразяване са насочени към стимулиране на учениците да споделят свои преживявания и впечатления, свързани с урочната тема.
 • Разделът Think! включва упражнения, които развиват мисловните способности.
 • Два образователни раздела предоставят допълнително четене на забавни истории, обогатяващи културния кръгозор на учениците, както и упражнения за разбиране при слушане, говорене и писане.
 • В края на всеки раздел учениците пишат "творческо есе" на темата, а на края на периода демонстрират писмените си умения пред класа.

Учебната система използва съвременен подход, предлагайки забавни теми и предизвикателни задачи, които поддържат интереса на учениците и ги стимулират към учене.В рамките на курса за английски език за деца от първи до трети клас, акцентът е върху разработването на четирите основни езикови умения: четене, писане, слушане и говорене. Тези умения се усъвършенстват стъпка по стъпка, съобразно възрастта на децата, чрез разнообразни граматически игри, диалози, дидактически песни, рисуване и четене на популярни приказки на английски език, последвано от разиграването им по роли.

 • В края на учебната година, учениците ще придобият следните знания: Учебната система е насочена към активното развитие на мисловния процес на учениците и разширяването на тяхната обща култура в области като изкуството, компютърните технологии, екологията, биологията и географията.
 • През учебната година материалът допринася за развитие на всички четири основни езикови умения - слушане, говорене, четене и писане.

  С цел подобряване на паметта и концентрацията, се провеждат игри и други занимания в двойки или групи.

  Речниковата тематика включва музикални инструменти, хранителни вериги и местообитания, околната среда, географски насоки и държави, морски обитатели, училищни предмети, компютърни термини, развлечения и забавления, изказване на истории и много други.

  Граматичните конструкции включват преговор на настоящето просто време; употребата на конструкцията "има"; наречия за време и място; изразяване на минало просто време с правилни и неправилни глаголи; сравнителна и превъзходна степен на прилагателните; изразяване на близко бъдеще.

  Писмените умения се развиват чрез 9 творчески есета, които учениците ще пишат през цялата година.* Super Minds 2 – учебник и учебна тетрадка.

* Обучение в малки групи, което гарантира качествено обучение с възможност за персонално внимание към всяко дете.

* Държим на обратната връзка с родителите, за да бъдем по-ефективни в работата си с децата.

По време на цялостната подготовка Вашето дете получава:

* качествено и професионално обучение от преподавателите на  Материка, които имат достатъчно голям опит в подготовката по Английски език

* на всяко занятие получавате допълнителни тестове, разработки и други материали, които съпътстват обучението в групите 

* Достъп до онлайн платформата за дистанционно обучение ( Microsoft Office 365) - materika.net.  

 * Достъп до онлайн платформата с допълнителни ресурси, учебни материали и тестове - MATERIKA ONLINE ACADEMY - https://academy.materika.bg/

* Достъп до онлайн платформата за управление на учебния процес - https://materika.schoolmanage.net

* Получаване на  бюлетин с актуална информация за успеваемостта на обучаемия и дейностите на Фондация Материка.


МАТЕРИКА ВАРНА

МАТЕРИКА СОФИЯ

Записването за годишно обучение в Материка можете да направите в една от следните кампании:

ПЪРВА КАМПАНИЯ за записване  –  НАЧАЛО – 15 май – край 30 юни 2024 г.

 • При записване в тази кампания можете да изберете удобна група за Вашето дете и да се възползвате от ПРОМОЦИАЛНА ЦЕНА за обучение.

ВТОРА КАМПАНИЯ за записване: след 1 юли 2024 г.

 • В тази кампания се попълват незаетите места и се записвате на индексирани цени за обучение през учебната 2024/2025 година.

ОТСТЪПКИ:

 • При записване на пакетно обучение от два предмета - имате право на 5% допълнителна отстъпка и за двата предмета;

 • Децата посещавали обучения в Материка предходните години имат възможността да се възползват от Отстъпка "Лоялност":

  • BRONZE - при годишно обучение в Материка в последната година -5%

  • SILVER - при годишно обучение в Материка в последнате две годинии  -8%

  • GOLD - при годишно обучение в Материка в последнате три или повече годинии  -10%

 • При записване на Две деца от семейсто - имате право на 5% допълнителна отстъпка за всяко дете.

 • Максималното натрупване на отстъпки е до 15%;

 • При плащане на вноски,  Материка има право при промяна на икономическите условия да промени едностранно размера на дължимите и неплатени вноски за обучението.

След като се свържете с нас, ще Ви бъде изготвена и изпратена конкретна оферта, изчислена съгласно възможните отстъпки.

За да получите повече информация, изпратете ни запитване и ние ще се свържем с вас!

Как да запишете детето си

на обучение по Английски език в Материка

1

Свържете се с нас по телефона, заповядайте на място в един от офисите ни или попълнете формуляра за запитване преди началото на учебната година.

2

Ние ще се свържем с Вас и заедно ще обсъдим възможностите за обучение на детето Ви спрямо възрастта му и целите му, свързани с успеха по Български език и литература .

3

Може да поканим детето Ви да се срещне с наш преподавател, за определяне на нивото и да подберем най-подходящото за него ниво.

4

Ще обсъдим резултатите, ще изберем група, която подхожда на целите Ви и ще финализираме документите за записване.

Работно време на офисите

МАТЕРИКА ВАРНА
понедeлник - петък: 8:30 - 17:30
събота - неделя: 09:00 - 17:00

МАТЕРИКА СОФИЯ
понедeлник - петък: 8:30 - 17:30
събота: 09:00 - 17:00
неделя - почивен ден

Свържете се с нас

Ако не сте сигурни кой курс е най-подходящ за вашето дете, ние с удоволствие бихме искали да ви помогнем да направите правилния избор.

Моля, свържете се с нас на посочените телефони или използвайте нашия формуляр, за да ни изпратите вашето запитване, и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро.

Ако вече сте насочили вниманието си към определен курс, но все още имате нужда от допълнителна информация, не се колебайте да ни пишете. С удоволствие ще Ви предоставим допълнителни детайли, които да ви помогнат да вземете информирано решение.

Материка Варна
Материка Варнабул. Мария Луиза 31аoffice@materika.net
+359 887 925757
Материка София
Материка Софияул. Плана планина 1lozenetz@materika.net
+359 886 936363

Офис Варна

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

☎️ +359 887 925757

✉️ office@materika.net

Facebook

Instagram

Youtube

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

☎️+359 886 936363

✉️ lozenetz@materika.net

Facebook

Instagram

Youtube

© 2005 Materika Foundation. All Rights Reserved.

Search