fbpx

За нас

image

Кои сме ние

Имало едно време.....
Така започват всички приказки. Нашата започна в далечната 2005 година, когато създадохме Образователен център „Материка", различен от всички останали. Място, където творчеството и креативността се срещат и да учиш е преживяване, пълно със страст и усмивки.
Ние вярваме в безграничния потенциал на всяко човешко същество и разбираме, че не всички хора учат по един и същи начин. Затова преподаваме с усмивка, вплитайки успешно метода Сугестопедия в своята работа. Всеки ден вдъхновяваме нашите курсисти за разкрият своите възможности и да постигат мечтите си. Подкрепяме ги да се развиват и да обогатяват себе си, създаваме подходяща среда, в която да учат с радост, интерес, вдъхновение и усмивки. И се радваме заедно с тях!

image

Образование и Сугестопедия

От 2012 година „Материка" е партньор на Фондация „Проф. д-р Евелина Гатева и проф. д-р Георги Лозанов", като използваме метода Сугестопедия в курсовете за преподаване на чужд език за деца и възрастни, в курсовете по математика от 2 до 7 клас, в курсовете за подготовка за матура след 4 и 7 клас по математика, в курсовете за подготовка за матура след 7 и 12 клас по Бълг. език и литература. С голямо внимание прилагаме методиката в ранното чуждоезиково обучение и началната педагогика за деца, защото ученето с удоволствие, интерес и без стрес прави децата по-щастливи, по-спокойни и по–уверени в собствените си възможности.

image


Посланието на Материк“ е Тайната на вдъхновението.

Коя е тайната... Може да бъде любовта, могат да бъдат децата, може да бъде всеки един от вас, когото подкрепяме в неговата уникална личностна изява – различна, индивидуална и специална...

Сугестопeдия, неформално учене, учене чрез преживяване. Това са трите посоки на образователен процес, който създадохме през 2005-та година, убедени че всичко се ражда на първо място с любов. Тези три посоки са ценни за екипа ни, защото всъщност заедно водят до центъра на магия, която наричаме „Материка“.МАТЕРИКА
 е 17-годишно вдъхновение. Толкова години вече заставаме отвъд консерватизма в образованието, което фокусира учебния процес единствено върху резултата. Ние вярваме, че ученето е процес и растеж. Вярваме, че ученето е талантът на всяко дете или на всеки възрастен да разкрива своя свят през цялата индивидуалност, която носи. В „Материка“ учим нови знания, учим как функционално да прилагаме тези знания на практика, учим се взаимно един друг в доверие, учим се да работим в екип. Вярваме, че всеки курсист на „Материка“ знае какво може и как да постигне резултати в придобито и развито знание. Тази вяра е стойност за всяко дете. Или за всеки възрастен.

Защо работим в групова среда ... Ние не учим персонално. Всеки от нас пораства в учебния процес, трупайки знание и чрез опита на другите. Собственият ни мироглед се превръща в светоглед, когато допуснем до своя свят и света на хората до нас. Убедени сме, че най-ценно е човешкото отношение, което се създава в група. Умението да се свързваш с останалите чрез емоционалните преживявания ще бъде качество на бъдещето.

Защо учим през игра... Независимо дали рисуваме, пеем, смятаме, говорим, спорим или събираме цветя в градината – зад всяко действие откриваме магия. В „Материка“ работим с цялата емоционална палитра, която притежаваме. Тя носи в пъти по-голямо количество умствен ресурс от краткотрайната ни памет. А емоцията, знаете, помни през емоция. Ето защо учим, играейки. Играта е свободата да изразяваме себе си, да се свързваме с другите, да бъдем екип, да постигаме резултати и да споделяме успехите си.

МАТЕРИКА е вдъхновение, вяра, любов, удоволствие, желание, резултат, споделят за нас децата и техните родители. Всички тези думи, толкова ценни в историята на нашия образователен център, разказват процеса на учене такъв, какъвто пожелахме да бъде; такъв, какъвто го създадохме заедно и с вас.

 

МАТЕРИКА

0
годишен опит в организирането на обучителен процес
0
годишен опит в прилагането на автоския учебния модел на Материка
0
и повече обучавани деца и възрастни

Офис Варна

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

☎️ +359 887 925757

✉️ office@materika.net

Facebook

Instagram

Youtube

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

☎️+359 886 936363

✉️ lozenetz@materika.net

Facebook

Instagram

Youtube

© 2005 Materika Foundation. All Rights Reserved.

Search