fbpx

Актуална информация относно нашето предложение за лято 2024 

Лятна Образователно - Приключенска Академия„ВЪЛШЕБНОТО КРАЛСТВО"2023За деца от 8 - 10 годишна възраст

В продължение на две седмици децата  поемат на пътешествие в света на знанията, игрите и преживяванията, за да  изследват собствените си умения, таланти и възможности.  В това пътуване ще се изправят срещу различни изпитания и разнообразни предизвикателства, за да преживеят знанието в реална среда, да осмислят и натрупат нов опит и умения и да участват в един нов обучителен процес, където ученето става с лекота и удоволствие.  
 

ЦЕЛИ НА АКАДЕМИЯТА

 • Програмата на всяка Академия е насочена към изграждане на позитивно отношение към образователния процес : учене по различен начин,  чрез организиране на физически и образователни дейности и  преживявания , в които се припомнят и надграждат знанията по основните предмети от учебната програма.  
 • Развиване  на основни личностни умения : ангажираност,  отговорност, спазване на ред, общуване и толерантност към различната гледна точка, самоконтрол, презентиране пред публика, креативност и творческо мислене. 
 • Тренировка за екипно и самостоятелно преодоляване на предизвикателства и казуси от реалния живот. 
 • Събуждане на естественото любопитство и вдъхновение от участието  различен образователен процес  

УЧИМ БЕЗ ДА УЧИМ

 • Всеки ден децата имат специално планирани дейности, в които е включен учебен материал от предметите математика, бел, природни и обществени науки, английски език. Децата с интерес участват в образователните дейности, като на игра и през игра преговарят всички важни неща. За тях ученето става удоволствие.  
 • Нашият екип е съставен от 15 преподаватели от различни специалности, които се грижат в програмата да е включен най – важният материал от цялата изминала година по различните предмети. 
 • Използваме метода сугестопедия, за да припомним и надградим академичното знание 2-3 пъти по – бързо , отколкото в нормално занятие и организираме дейностите така, че то да бъде възприето с лекота.  
 • Превръщаме ученето в радостно преживяване и постепенно създаваме позитивно отношение към образователния процес.  

ОБУЧЕНИЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

 • Планираме много внимателно темата на всяка Академия  и последователността от преживявания и дейности , които водят децата към самостоятелно усвояване нови знания и умения . 
 • Програмата и темата на всяка Академия  е различна. Децата влизат в тематични роли : на изследователи на стари цивилизации и артефакти, на откриватели и пътешественици из живописни места по света, на изследователи на света и космоса. Всеки ден учат много нови неща, като участват в изпълнение на групови и индивидуални мисии, които се провеждат навън сред природата или в залите на МАТЕРИКА. :  
 • Децата работят в големи и малки групи, в които се учат да общуват, да си помагат, да споделят и да работят в екип. Дават предложения и се учат да защитават мнението си, както и да възприемат другата гледна точка.  
 • Използват креативността, въображение и творческо мислене в изработването на проекти в края на всяка смяна, чрез които показват своя поглед и решение на различни значими проблеми и събития . Учат се да презентират и представят идеите си пред публика.  

ЕКИП

 • Всички дейности са ръководени от професионално квалифицирани обучители от МАТЕРИКА , заедно с необходимите материали и екипировка. 
 • Нашият екип всяка година преминава специален тренинг за планиране  и разработване на образователни програми чрез различни методи.   
 • Заниманията основно се провеждат на открито сред природата, както и в обучителните зали на Материка.
 • Всички модули са предварително подготвени, планувани и тествани от екипа на „Материка“ , за да постигат целите, които са заложени в програмата и да сътворят едно незабравимо преживяване за децата.
 • Всеки четвъртък децата имат часове по ФЛАЙ - ЙОГА в център "Заедно" 
При подходящо време петъците са определени за игри и забъвления навън - Еко Парк, "Козаревата къща" - Доброглед, "Вълшебната гора" обурудвани и обезопасени  за децата мяста близо до Варна, където децата представят готовите си седмични проекти. Обсъждат какво са преживели и какво са научили през изминалата седмица. Обядват вкусно барбекю и играят на воля.

* По желание на родителите и с предварителна заявка за седмицата, можем да организираме обяд в ресторант „Халбата“, който се намира в близост до „Материка". Ресторантът предлага меню в два варианта, предварително изготвено за Материка - месно и вегетарианско.  

СМЕНИ

НА ЛЯТНАТА ОБРАЗОВАТЕЛНО – ПРИКЛЮЧЕНСКА АКАДЕМИЯ

Продължителност: 05. юни - 11. август. 2023 г.
Посещения: всеки делничен ден от 8:30 до 17:30
Срок за записване: до изчерпване на местата

ЦЕНА: 290лв на смяна
   Цената включва:
таксите за флай йога
транспорта и таксите за "Козаревата къща", Еко Парк или "Вълшебната гора"

  Цената не включва обяд в ресторант "Халбата"

ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 30.04.2023 - 260лв на смяна

МАТЕРИКА

0
годишен опит в организирането на обучителен процес
0
годишен опит в създаването на летни програми, които превръщат ученето в удоволствие
0
и повече участници в летните ни приключения

За допълнителна информация и въпроси относно организацията, програмата и записване в Лятната академия - можете да изпратите запиване. Ние ще се свържем с Вас.


Офис Варна

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

☎️ +359 887 925757

✉️ office@materika.net

Facebook

Instagram

Youtube

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

☎️+359 886 936363

✉️ lozenetz@materika.net

Facebook

Instagram

Youtube

© 2005 Materika Foundation. All Rights Reserved.

Search