fbpx

ДА УЛОВИМ НЕВИДИМОТО

Вълшебно лято Из шарения Свят на Материка

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ПО СЪСТЕЗАТЕЛНА МАТЕМАТИКА

АКАДЕМИЯТА ПО СЪСТЕЗАТЕЛНА МАТЕМАТИКА има за цел да създаде интерес на децата към състезателния тип задачи, да развие таланта им за справяне с логическите предизвикателства и да ги потопи в подкрепяща и спокойна сугестопедична среда, където да развиват талантите си. 

КАК УЧИМ МАТЕМАТИКА

Лятната академия е двуседмичен интензивен специализиран курс , в който се разглеждат  определен брой  състезателни теми, включени в съответното ниво.  Използвайки методите сугестопедия и неформално учене, децата научават по–голямо количество материал за по–кратко време и развиват умения да решават състезателни задачи.
Децата възприемат материала не само аналитично и логически, което за доста от тях се оказва трудно поради това, че все още нямат стабилни връзки в мозъка за сухи и аналитични разсъждения. Програмите по математика са разработени в унисон с това как работи мозъка, така че да се възприема по-леко и дълготрайно аналитичната и логическа математика.

  
Авторските сугестопедични разработки
 на темите, използването на много допълнителни модели, сугестопедични игри и материали, създават предпоставка за усвояване на голямо количество материал без умора и с непрестанно желание у децата да участват.
 
                   


Работят в спокойна атмосфера на класическа музика и изкуство. Учат без стрес, умора и страх от грешки и постигат високо ниво на академично знание и умение.

 

СЪСТЕЗАТЕЛНИ ТЕМИ

Програмата включва състезателни теми, които се развиват за кратко време.

 

РАЗРАБОТВАНЕ НА ЗНАНИЯТА И УМЕНИЯТА

След като се подаде съдържанието, то се активира с много математически модели и преживяване на ситуациите. Програмата включва и създаване на умения за логическо и последователно мислене, техники за креативно и различно откриване на трудни решения.

Моделът, по който се разработват темите е авторски, базиран на методите сугестопедия и учене чрез преживяване. Комбинират се знания за решаване на състезателна математика и използване на компютърно моделиране.

Допълнителни умения

fas fa-trophy

КРЕАТИВНОСТ

С много и различни дейности предлагаме на децата нови задачи и провокираме креативно мислене да намират нестандартни решения

fas fa-user-graduate

ОБЩУВАНЕ И УВЕРЕНОСТ

Подкрепяме децата да предлагат решения и да обсъждат спокойно различните гледни точки. Подкрепяме ги да се изразяват и да осмислят грешките, без да формират страх от тях, за да добият увереност да опитват и търпение да се справят с трудните задачи.

fas fa-user-friends

ЕКИПНОСТ

Децата участват в групови и самостоятелни дейности . Те работят в големи и малки групи, в които се учат да общуват, да си помагат, да споделят и да работят в екип при решаването на определени отборни състезателни задачи.

ЕКИП

Екипът от преподаватели има изключително високи постижения при подготовката на децата за различни състезания, като създава у тях усещането, че могат да се справят с трудните задачи и събуждат желание да се занимават с решаването на различни математически казуси с интерес и удоволствие.

МАТЕРИКА

0
годишен опит в организирането на обучителен процес
0
годишен опит в създаването на летни програми, които превръщат ученето в удоволствие
0
и повече участници в летните ни приключения

За допълнителна информация и въпроси относно организацията, програмата и записване в Лятната академия - можете да изпратите запиване. Ние ще се свържем с Вас.


Офис Варна

Варна

бул. "Мария Луиза" 31

☎️ +359 887 925757

✉️ office@materika.net

Facebook

Instagram

Youtube

Офис Лозенец

София

ул. "Плана планина" 1

☎️+359 886 936363

✉️ lozenetz@materika.net

Facebook

Instagram

Youtube

© 2005 Materika Foundation. All Rights Reserved.

Search